• Altijd gratis bezorging
    in Nederland en België
  • Klantbeoordeling: 9,2!
    Meer dan 75000 klanten
  • Alles veilig betalen
    iDEAL, Creditcard, Paypal
  • Achteraf betalen met Afterpay (gratis)
076-5328184

Vragen en antwoorden over het ophangen van uw kapstok.

Op welke hoogte hang ik mijn kapstok?


Deze vraag komt wekelijks binnen via de mail of telefonisch. Het staat vaak op de montagehandleiding. Voor de meeste wandkapstokken is voor volwassenen een hoogte van 170cm/175cm onderzijde kapstok een prima uitgangspunt. Voor kinderen is de aanbevolen hoogte 120cm onderzijde kapstok. Kinderen groeien snel en daarom kiest men ook vaak voor losse wandhaakjes. Gaat u voor veiligheid dan kiest u voor een wandkapstok met de haken naar de muur gericht. Klik hier voor een overzicht van kindveilige kapstokken.

 

Bevestigingsmaterialen


De meeste kapstok fabrikanten leveren de bevestigingsmaterialen erbij. Dit zijn dan vaak pluggen met schroeven. Men gaat hierbij altijd uit van een steense muur. Heeft u een wand van gasbeton (bijv. Ytong), dan moet u speciale pluggen kopen voor gasbeton wanden. Nu kan het ook voorkomen dat u een gipsplaten wand heeft (tussenwand/badkamer). Belangrijk is dan te weten of dit een enkele/dubbele/driedubbele gipsplaat betreft of niet. Om kapstokken op te hangen dient u speciale gipsplaat pluggen te gebruiken, een veel voorkomend merk is Toggler. Zie de video hieronder s.v.p. Laat u voorlichten bij uw lokale D.H.Z.

 


Heeft u nog vragen, bel of mail ons, we zijn u graag van dienst?


Wil je meer weten over kapstok montagemogelijkheden? Stel je vraag dan aan onze klantenservice, wij staan graag voor je klaar.